top
Poštari

Избор

Поштоване колеге репрезентативци!

Без намере да омаловажамо ваше најновије напоре да укажете на стање у Предузећу и да се сви заједно изборимо за оно што нам по свим овоземаљским и божијим законима припада (то поздрављамо и подржавамо), али ипак морамо, истине ради и за спас душе нас суспендованих и оних који тада беху уз нас, да вас подсетимо на блиско прошло време.

Скоро две године упорно пишемо и указујемо на погубну пословну политику и зло које се надвило над Поштом у виду ПУПС-а, а ви тек сад схватате да смо били у праву. Како је могуће да то нисте раније видели? Нисте хтели или нисте смели, зашто сте окретали главу?

Није могуће да нисте знали за штетне уговоре, бахатост  и безобразлук бивше вд директорке, јер смо  вас, као и Владу Републике Србије и друге институције, о томе упознали и тражили вашу акцију да се са упропаштавањем Поште престане, да и ви тражите смену нелегалне директорке као и ми, да се на чело Предузећа постави стручан кадар и да ПУПС оде. Нисте нас чули или вам није одговарало да нас чујете. И новине су о томе писале, а ви нисте ни прстом мрднули.

Напротив, ви сте саучествовали у доношењу многих лоших одлука као што је накарадна организације, учествовали сте у разним комисијама и намештеним тендерима, у фарси која се звала конкурси за директоре, где је кључни критеријум био сарадња са вама. Каква сарадња? Колико да се уталите, колико да запослите, колико стимулација ваши чланови да добију, каква боља радна места да добију. Је ли то та сарадња са директорима где сте ви давали оцену и на крају те исте директоре постављали у договору са гробаром Поште. Да ли су и ти ваши директори одговорни за овакву ситуацију. Тражите ли и њихову смену?

Кад сте организовали велики протест у Београду дошли су незадовољни радници из целе Србије, не да подрже вас (што сте на самом протесту и видели по звиждуцима), него да подрже идеју нас који смо до тада протествовали на хладноћи испред поштанских центара. Да подрже наше захтеве. Ви сте те захтеве минимизирали и од свега добили само исплату из добити, која по природи  ствари  није требала да буде спорна. Нас нисте ништа питали када сте преговарали а позивали сте се на 10.000 незадовољних који су дошли на протест. Шта више, стекао се утисак да одобравате све што је нелегална директорка радила после тог протеста у Београду и вашег „ДОГОВОРА“, а исход њеног иживљавања над нама је свима познат. Ни једног тренутка нисте као захтев према оснивачу поставили питање директора. Са ким сте ви преговарали око побољшања  материјалног положаја запослених? Са ким сте преговарали око  Колективног уговора? Ко га је потписао? Да ли је тај Колективни уговор легитиман? Ви сте прихватили нелегалну директорку. Ви сте криви што је она још увек ту и што уништава Предузеће.

Наравно да сте све што се дешава у Предузећу знали много раније него ми, јер ви сте на седницама Надзорног одбора, ви имате више могућности од нас да сазнате све информације, јер сте близу ватре. Знали сте а нисте ништа предузели. Зашто?. Да сте нас кад смо ноћима протествовали  бар вербално подржали (част појединцима), било би неког смисла и могло би вам се веровати. У овој ситуацији можемо да вам поручимо да ћете морати покусати чорбу коју сте сами кували и зачињавали. Да не буде да смо исти као ви, ми ћемо вам помоћи. Везаћемо вам портикле да не исфлекате скупа одела ала Кркобабић, а ако нас лепо замолите сипаћемо мало соли да вам та чорба буде укуснија.

Пошто вам не верујемо, придружићемо вам се кад видимо да сте се искрено покајали, извинули свим запосленима и када међу вашим затевима видимо све оне захтеве које смо ми испоставили ономад.  

Само поштење заслужује поверење!

Синдикалан поздрав!

Синдикат запослених у ЈП,,Пошта Србије“,Нови Сад


bottom