top
Poštari

Избор

Број:2017-2
Нови Сад 23.01.2017

Јавно предузеће,,Пошта Србије“,Београд
ПАК 135403 Београд,Таковска 2
Мира Петровић,В.Д.Директора

Предмет: Ледени дани у Србији

Поштована,

На Пештерској висоравни, Рашком, Златиборском, Зајечарском, Нишавском, Топличком и Пчињском округу, као и у многим деловима Србије у току су поларне хладноће. Ледени талас је паралисао Србију. Ванредна ситуација због хладноће и снега проглашена је у Сјеници, Тутину, Медвеђи, Алексинцу, Блацу, Врању, Владичином Хану, Трговишту, Ивањици... Мећаве, ветар и лед су највећи проблем.

Наши запослени, а пре свега поштари се налазе у јако тешком положају. Замислите поштара који на моторним санкама, на коњу разноси пошту насред простране Пештерске висоравни, Копаоника, Златибора, Голије, Рогозне, Суве Планине. Ухвати га кијамет, крене мећава, рано падне мрак не види се прст пред оком, нема орјентира и незна где се налази и тако сваки дан. Моли бога да се докопа неког села и спасе свој живот. О промрзлинама нема времена ни да мисли. Замислите само како се те наше колеге сналазе са огревом у овим месецима. Имају ли новаца да купе огрев? Имају ли новаца за храну, гардеробу? Брине ли ко о њима? Наши директори се хвале како постижемо рекордне резултате, само у 2014. години смо у државну касу уплатили 10 милијарди динара, рачунајући добит и укупна пореска давања.

НАШЕ ПЛАТЕ СУ ИСПОД РЕПУБЛИЧКОГ ПРОСЕКА-БРУКА И СРАМОТА!!!

Позивамо Пословодство Предузећа да се уразуми, да почне да поштује оне који им доносе профит и да реално сагледају услове у којима раде запослени, да им се увећају зараде макар то било и у ванредним ситуацијама. У прилог Вам достављамо фотографију „Пут ка Карајукића Бунарима“коју нам је проследио колега (аутор фотографије), па кад  дођете на посао у Ваше топле канцеларије и док испијате кафе и чајеве сетите се да постоје запослени који се смрзавају и коју су животно угрожени и који зарађују у оваквим условима и пуне касу "Поште Србије", Београд... Заслужују више поштовања и бриге о њима.

"Ко је склон да лако губи поштовање према другима,тај пре свега не поштује себе"

Vissarion Belinsky - ЗАПОСЛЕНИ СУ ПРЕ СВЕГА ЉУДИ!!!


bottom