top
Poštari

Избор

Ко увек од половине узме половину?

Зар нам ономад од половине зараде из добити за 2017. годину неко не узе половину, а да и не знамо шта би са тим новцем. Половину од половине наших тешко зарађених пара. Нама, који једва састављамо крај са крајем, од којих веће плате имају предузећа која су на субвенцијама државе.

Узе неко половину од половине добити за 2017. годину. Ко то може бити?

Пре тога тј. октобра 2014. године нам без икакве потребе умањише плате за 10% а да су тада подигли минималну цену рада за 10% као што сад раде, не би било потребе за умањењем пензија и плата. Отеше не трепнуше. Власт је власт, требало је спасити стране банке и подстакнути узимање кеш кредита.

Обећаше да ће од 01.01.2019. године да увећају зараду за 5%, обећаше па заобиђоше истину, обећаше али опет неко оте половину. Уместо да врате свих 10% вратише само "пола".  Математика је математика али не лежи враже, та математика изгледа не важи за раднике Поште Србије. Та математика изгледа овако:

Ако је запослени имао плату 35.000 динара, онда је са умањењем 10% имао плату 31.500 динара. Кад се умањи плата за 5% запослени би требао да прими 33.250 динара, односно 5,55555% више од 31.500 динара. Уместо тога јануарска плата је увећана за око 3,4% (2,15% мање). Они ће рећи даване су стимулације па је због тога нижи коефицијенат, али то није разлог јер маса за стимулације не може прећи 2% од масе зарада, а знамо да се стимулације деле сваког месеца и то увек одабранима са партијским књижицама Пупса и онда следи раздужење у кешу... наравно у странки и наравно са платном листом. И тако се испумпавају средства из Поште Србије.

Дакле драге колеге неки "пацов" грицка сир.

Време је да тог "пацова" стрпамо у "Еко клопке за мишеве" и да се отарасимо штеточина. "Неко" очигледно краде, али "неко" опет штити лопове. Ко то може бити?

Извршимо дезинсекцију и деритаризацију у Пошти Србије. Ако неће надлежни органи, које овим путем позивамо да раде свој посао и пронађу лопове у Пошти Србије, тада се морамо сами организовати, штити и отерати пацове на добровољни рад...

Не дамо наше!


bottom