Беху протести оних најодлучнијих од 15000 поштанских радника. Беху шетње и блокирање прерадних центара и подршка коју смо имали широм Србије. Беше и велики протест у Београду и падоше договори између великих. Онда се све утишало. Само су неки морали да плате за своју храброст да се супроставе неправди, бахатости и безакоњу. Да није било "договора" репрезентативних синдиката, за које никад нисмо ни сазнали шта је договорено, не би било ни осионости незаконите в.д. директорке и њене освете према нама. Осим исплате зараде из добити коју смо добили, али са муком, као да то ми нисмо зарадили, као да нам то неко даје из свог џепа, ништа друго добили нисмо.

Обећаше и слагаше, а да не трепнуше.

Не липши магарче до зелене траве, рече премијерка, а кад трава озелени, биће и за вас повећање зарада. Заслужили сте то рекла је премијерка, како нам пренесоше синдикални репрезентативци.

Да су цркли само "магарци" који су поверовали  у дато обећање не би била нека велика штета, јер нас годинама замајавају борбом за Колективни уговор и за зараду из добити. Ту се њихова активност завршава. Све остало је борба за личне привилегије, учествовање у пљачки и упропашћавању поште  од стране ПУПС-а. Гласа нису пустили када се доносила накарадна организација, када се спроводила фарса од конкурса за директоре (у којој су активно учествовали), када су спровођени намештени тендери, када се давали милиони ТВ Пинку и ко зна колико таквих крађа.

У великом протесту нису као захтеве изнели поштовање закона и да се по закону именује директор Предузећа. Тражили су да се протествује по закону и зато нису подржали наше протесте нити се једном речју огласили када је над нама спровођена тортура од стране незаконите в.д. директорке.  Срамота колеге репрезентативци! Да нисте направили трули договор, не би смела незаконите в.д.  директорка да суспендује 37 запослених нити да исте оптужи за наводну накнаду штету. Колеге репрезентативци, неупоредиво већу штету Предузећу је нанело пословодство под ПУПС-ом, уз вашу свесрдну подршку, и та штета се никада неће моћи да надокнади.

Позивате сада на јединство. Тражите сада и нашу помоћ. Хоћемо ми и даље да се боримо и поред свих малтретирања од стране пословодства и то још јаче и ватреније, али не са вама из врха репрезентативних синдиката, већ са радницима и уз њихову подршку.

Зато немојте да нас позивате да вам се придружимо, јер ви немате легитимитет да нас заступате. Тражимо да се хитно оснује одбор запослених у Пошти Србије у који неће ући синдикалне вође репрезентативних синдиката већ запослени од угледа и ауторитета. Са Владом РС морају да преговарају они који за то добију ауторитет свих 15.000 запослених, а то значи и оних који нису чланови синдиката. Са незаконитом в.д.  директорком нема преговора и разговора . Она мора да оде због свега лошег што је урадила, а посебно зато што се дрзнула да суспендује поштене раднике који су само исказали оправдано незадовољство. Са њом морају да оду сви они "овлашћени" и повлашћени директори РЈ који су учествовали у незаконитим радњама и суспензијама 37 запослених. Они су знали да су њихова овлашћења престала да важе даном престанка њене функције в.д. директора.

Ми, суспендовани се питамо шта би те "директорчине" урадиле да им је незаконита в.д. директорка наредила да стрељају да ли би је послушали? Е зато морају да оду јер су радили противзаконито не поштујући Устав и Законе Републике Србије.

Срдачно Вас поздрављамо,
Синдикат запослених у ЈП "Пошта Србије",Нови Сад