Поштовани саборци у борби за правду, честитост и достојанство!

Дошао сам овде вечерас да изразим своје а и незадовољство свих наших колега који желе слободу, који не желе БУКАГИЈЕ на ногама и који желе ПРАВДУ и поштовање Закона Републике Србије. Што се наших суспензија тиче, част ми је и задовољство да сам ја међу тих 47-48 колега, ништа нисам урадио изашао сам на улицу да изразим незадовољство да ми је плата мала да не могу да живим од те плате. Јер срамотно да ја кажем како нам је плата мала или да ви кажете да вам је плата мала, како немамо од чега да живимо. Њих није срамота да краду а нас треба да буде срамота да кажемо да смо гладни, да идемо поцепани. Срам да их буде!

Ми смо мали синдикат када се меримо по броју чланова, али када се ради о спремности за борбу против злоупотреба, заштити достигнутих права радника, не пристајемо да будемо мали. Ово сад што нам се дешава није борба само против ПУПС-а који је наше Предузеће довео у фазу распадања већ је наш непријатељ много већи, опаснији. Тај непријатељ има име и зове се НЕОЛИБЕРАЛНИ КОНЦЕПТ КАПИТАЛИЗМА који се намеће на глобалном нивоу и он претвара раднике у робове, које смањивањем плате и задуживањем тера на послушност.

Њима не одговара синдикално удруживање, а ако им се неки синдикат нађе на путу они прибегавају опробаним методама, корупција, застрашивања и те синдикалне вође натерају да пређу на њихову страну. То су управо урадили са репрезентативним синдикатима који више не слушају нас раднике (отуђили се) него своје газде а нама се намећу као послодавци. Они раде за ПУПС, Милана Кркобабића, Миру Петровић и њихову банду.

Док су одговорни у држави и Предузећу ћутали, ми смо тражили од њих да реагују и не дозволе да се стање у Пошти Србије погоршава. Радници су све синдикате гледали истим очима а они су то користили и довели нас у овy ситуацијy у којој смо данас. Осим похвала које смо добијали од великог броја запослених наша алармирања нису имала ефекта. Просто је невероватно да нико од одговорних није реаговао на наша писања и на писања многих дневних листова о стању у Пошти Србије.

Челници репрезентативних синдиката који су извиждани на протесту који је организовала и финансирала Пошта Србије немају легитимитет да заступају запослене који са лажно представљеном в.д. Директорком руку под руку идоше у Владу Републике Србије. Видело се да постоји нескривена љубав између њих и ње. Можемо очекивати да ће за своје заслуге челници оба репрезентативна синдиката добити одликовања:

ОРДЕН ЗЛАТНОГ ПИСМА СА УКРШТЕНИМ ПЕНЗИЈАМА

Да вас подсетим на протестној шетњи ,,ВРАТИТЕ НАМ ОТЕТО“ ни једног тренутка нису споменули кривце за стање у Пошти Србије. Па вас питам:

- Да ли је то по живот опасно именовати ПУПС као основни узрок ПРОПАСТИ ПОШТЕ СРБИЈЕ?

Драге колеге, имамо моћног непријатеља, а малу војску. Како рече Цар Лазар пре косовског боја ,,ЈА НЕ МЕРИМ ДА ЛИ ЋУ У РАТ ПО ТОМЕ КОЛИКА ЈЕ ВОЈСКА КОЈА МЕ ПРАТИ, НЕГО ПО ТОМЕ КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМ“.

Драге колеге, ми данас на другачији начин бијемо ,,Косовски бој“.

Ми данас бранимо државност Србије, њену самосталност и право да сама одлучује. Бранимо основна права човека. Таквом борбом се заслужује поштовање и честитост. Ми смо ту да окупимо људе и предводимо у борби за оно што нам је светиња. То су радна места и живот достојан човека од тог рада, правда, праведност, поштење и честитост. Боримо се за оно што нема цену, па се никаквим новцем не може купити. Ако такви останемо наша војска ће се брзо намножити и победити.

Боримо се да свако ради свој посао. Да Влада и Парламент доносе Законе који су народни, али и да ти исти Закони важе и за Владу и за Парламент и за Председника и за Премијера. Хоћемо да нас кроз послове воде проверени професионалци и зналци. Хоћемо извеснију будућност а не да живимо у страху за егзистенцију нас и наших породица.

И на крају 14.11.2017. погажена су људска и радничка права у Србији! Погажено је међународно право и све међународне конвенције чији је потписник држава.  А ко је то погазио питам ја вас?

ТАЈ КО ЈЕ ПОГАЗИО ПРАВО ТАЈ МОРА ДА ОДГОВАРА И ДА ОДЕ ИЗ ПОШТЕ СРБИЈЕ СА СВИМ СВОЈИМ ЕКСПЕРТИМА.

ПОШТА СРБИЈЕ СЕ УМИРИТИ НЕ МОЖЕ БЕЗ ПРОМЕНА!!!