Куда то идемо?

Сваки пут када се запитамо куда то идемо одговор тражимо од оних који нас воде.

Радници у Пошти имају утисак да су загазили у живо блато а да нас они који нас воде и даље терају да идемо напред, истим правцем и смером. Као и свако живо блато постоји граница одакле више нема повратка. Пошта пропада и о томе говоримо месецима, указујемо, позивамо на узбуну, видимо да се ближи та граница, али ништа. Бар су се тргли репрезентативни синдикати, што је предуслов да се направи нека озбиљнија акција и притисак.

Видели смо ми давних дана да су наше поштанске вође и слепе и глуве, те да нас воде насумице кроз прашуму тржишне економије. Да ли је то случајни продукт незнања пензионерских кадрова или је детаљно студиран Домановић и усавршен систем дозиране демагогије са константним ишчекивањем-само што није, то још нисмо сазнали.

Ако је пословодство Поште глуво и слепо, онда смо принуђени да се обратимо на више инстанце, што смо у више наврата чинили. Авај, ни вође које су нам дале ове наше слепце и глуваће, не чују наше вапаје. Ваљда има пречих ствари па ко ће још да се бакће са проблемима Поште.

Немамо кога другог да питамо осим вас Председниче Републике Србије и Председниче Владе Републике Србије: Куда то идемо? Куда нас то водите? Зашто избегавате да решавате проблеме у Пошти?. Одговорите нам шта је циљ: ПУПС_експрес, СОРОШ_мејл, ЂИЛАС_пост. Треба ли све у овој земљи да буде приватно и тајкунизовано, да буде партиjски плен ситних политиканата? Да ли треба да се отима од радника и да се сви доведу до просјачког штапа?

Ономад један угледни економиста рече да мере фискалне консолидације нису биле нужне и да су уведене како би се спасиле стране банке којима су драстично пали пласмани готовинских кредита. Сада је изгледа јасно да је потребно довести раднике у јавном сектору у позицију да се морају задуживати, а кад се задуже онда jе са њима лако манипулисати. Питамо вас да ли је то тачно? Јесмо ли ми поробљена земља? Реците нам да ви нисте наше вође него неки Скот, Ји, Сорош, ММФ. Ако је тако реците нам да знамо за кога да оштримо глогов колац.

Позивамо Вас још једном да хитно реагујете из домена своје надлежности и спасите што се спасти може. Решења су једноставна: политика политичарима, пошта поштарима, радницима зарађено, слобода на првом месту!

Удружимо се у борби за живот достојан човека!