Поново Вам се обраћамо са молбом да напокон именујете новог Директора ЈП „Пошта Србије“, Београд и то из реда стручних професионалаца. Ево прође и 40 дана од кад је бившој в.д. Директорки истекао мандат по Закону о јавним предузећима, а ми још немамо новог Директора. Стара Директорка прима велику плату а нема овлашћења да одлучује и потписује документа, мада се она понаша као да је и даље Директор. Преговара са Синдикатима као да је у пуном мандату, потписује уговоре и ко зна шта већ. То што се она понаша бахато, о чему ових дана читамо у неким дневним листовима, а о чему говори и ЈАВНО ПИСМО упућено између осталих и Вама, није она крива. Крива је Влада Републике Србије што више од 6 месеци не спроводи расписан конкурс и не изабере најбољег међу њима. Ако се већ конкурс растегао као гладна година, зашто уместо неспособне директорке не именујете другог вршиоца дужности како поменути Закон налаже. Или мислите да закони не важе за Владу Републике Србије, да не важе за моћне политичаре, да јавна предузећа и даље треба да буду политички плен. Треба ли Пошта да промени име у ПУПС-ЕХПРЕС. Да ли је то у духу Европе за коју се залажете? Шта ће Вам на све ово рећи у Бриселу?

У прилогу вам достављамо нека наша обраћања јавности и институцијама, појединцима и Синдикатима, Држави и Тужилаштву. Зар све до сада што је радила Мира Петровић и ПУПС у Пошти, није довољно да је без размишљања разрешите дужности. Једино још да играмо додоле па дан нам падне неко нормалан за директора, да није политичар или политичарева секретарица.

На прагу је нова пословна година и веома је важно да се припреме добри и реални пословни планови, које ће усвојити Надзорни одбор и Влада Републике Србије. Нећете ваљда дозволити да те планове доноси Мира Петровић. Ако сте покренули конкурс са мртве тачке, како чујемо биће тестирање и интервјуи са кандидатима, онда убрзајте процедуру да нам се не би десило да новог директора добијемо на пролеће па да он мора да извршава планове нелегалне Директорке. Или Влада мисли да је Мира Петровић, која узгред буди речено не испуњава законске услове за директора ЈП, фаворит на конкурсу, па ће она те планове и извршавати.

Немојте подцењивати поштанске раднике: 15000 радника, умањено за неколико стотина тазе запослених ПУПС-оваца, није занемарвив број. Они су на ивици стрпљења и у наредним данима можете очекивати обуставе рада широм Србије. Ми не желимо протесте, хоћемо да се проблеми решавају договором. Зато вас позивамо да примите на разговор представнике свих Синдиката из Поште Србије и да у отвореном дијалогу решавамо спорна питања. Без обзира на сва отворена питања, још једном Вас молимо да хитно именујете новог директора, или конкурс завршите у најкраћем року,  да би се отпочело и колективно преговарање, али и кренуло са решавањем других нагомиланих проблема.

ПОШТА ПОШТАРИМА, ПОЛИТИКА ПОЛИТИЧАРИМА, А РАДНИЦИМА ЗАРАЂЕНО!