Једно извесно време вам се нисмо обраћали сматрајући да ће на чело предузећа доћи најстручнији кандидат изабран на конкурсу, који ће спречити даље пропадање Предузећа. Просто је несхватљиво да надлежни нису у стању да спроведу конкурсе за избор директора јавних предузећа, као да је то компликовано и да захтева толико времена. Све то и не би било толико важно да постојеће пословодство (читај Мира Петровић и ПУПС камарила, јер се други ништа не питају) није довело пословање Предузећа до забрињавајућег стања. За који дан ће се навршити година како нам две бивше секретарице воде пословање и доносе најважније одлуке. Оне су доносиле одлуке и док је директор био Кркобабић, јер су оне ведриле и облачиле, али је задњих годину дана враг однео шалу. Време је да се каже доста! Могли сте како хоћете, али не можете докле хоћете!.

Дигнимо глас против бахатости и нестручности  садашњег пословодства.

Сви добро знате како је у поштама- нема довољно радне снаге, нема средстава за рад, не могу се искористити годишњи одмори, а пословодство запошљава непотребне кадрове на измишљеним радним местима, без обзира што су нам стручне службе и дирекције препуне и да већ постоји вишак људу у тим сегментима. Телеком ослобађа пословни простор а пословодство изгледа да брине само како да својим партиским чиновницима попуни те канцеларије. Да ли знате колико је свима нама мања плата зато што је у задњих годину дана у стручне службе са високим платама примљено више десетина кадрова која није потребна, а можда је тај број и троцифрен. Није им доста што су нам отели 10% зарађене плате већ нам исту смањују на напред описан начин.

Сви показатељи говоре да се смањују услуге, да се пали црвени аларм и да Пошта гори а баба се чешља. Нема извршних директора ни после годину дана без обзира што Закон о јавним предузећима јасно каже да их мора бити и која је њихова улога у управљању државном имовином. Супротно томе веома важан инфраструктурни систем са огромном имовином и преко 15000 запослених је препуштен самовољи секретарица. Чуди пасиван однос Надзорног одбора који за бригу о државној имовини прима позамашне надокнаде и који је први позван да реагује. Ту је и комисија за ревизију која треба да Надзорном одбору скрене пажњу на наведене злоупотребе. Изгледа да никога није брига.

Нас је брига! Покажимо да нам је стало!

Позивамо све запослене да изразимо своје незадовољство постојећим стањем, а посебно чланове репрезентативних синдиката да захтевају реакцију својих вођа. Ако вам је добро као што је изгледа добро вођама репрезентативних синдиката, који упорно ћуте, онда вам се извињавамо на узнемиравању, али ако вам није добро а ваше вође и даље ћуте онда мењајте вође или се придружите синдикату који има вољу и храброст да се супродстави бахатом пословодству.

Овом приликом поново позивамо све синдикалне организације у Предузећу да се ујединимо у борби за спас наше куће од које сви хранимо наше породице.

ЗАПОСЛЕНИ ЗАСЛУЖУЈУ БОЉЕ, МНООООГО БОЉЕ!