Dana 12.04.2017. godine održana je sednica Predsedništva Saveza samostalnih sindikata Srbije na kojoj je dogovoreno da se nastave aktivnosti oko organizacije obeležavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada, u skladu sa ranijim dogovorom i uputstvima.

Naš predlog da se Predsedništvo SSSS izjasni, odnosno zauzme stav oko protesta koji se dešavaju po gradovima u Srbiji nije prihvaćen. S obzirom da se protesti neće održavati u vreme uskršnjih praznika, mi ćemo se početkom sledeće nedelje obratiti medijima i po dogovoru sa sednice Veća SSSNS podržati proteste u delu socijalno ekonomskih zahteva, bez mešanja u politiku.

U prilogu obaveštenja, šaljemo Vam predlog prvomajskog proglasa koji će možda u nekom delu biti izmenjen nakon što se izjasne kolege iz UGS „Nezavisnost“.

Uz čestitke i želje da predstojeće praznike provedete u miru i sreći sa Vašim porodicama, još jednom Vas pozivam da dostojno obeležimo Međunarodni praznik rada svako u okviru svojih mogućnosti.

Prvomajski proglas

PREDSEDNIK