Јако лепо је изгледала вест у свим средствима информисања која је гласила "прелазак на аутоматско сортирање" или вест "савремени Регионално Поштанско Логистички центар у Новом Саду, ће на модеран начин обављати поштанске услуге и омогућити увођење нових логистичких сервиса". Подухват вредан 400 милиона динара свечано је отворио генерални директор Милан Кркобабић. Најсавременије машина разврстава 41.000 пошиљки на сат.

Обрадоваше се поштари, нема више прековремених сати које ти нико не плати, користићемо коначно годишњи одмор као сви нормални људи... Али, као и обично реалност је сурова па је радост кратко трајала. Некада су се грађани радовали када виде поштара. Доносио је пензију, добре и радосне вести. Данас се поштару не отварају врата јер смо задужени, јуре нас извршитељи, судски позиви, опомене пред отказ и слично. А поштар је само људско биће који ради свој посао по снегу, ветру, киши, прескаче ограде, бежи од паса, притом жонглира у шуми прописа које крши по налогу предпостављеног. Да ли Пост Експрес пошиљке носи специјализована достава или поштари? Странке плаћају Пост Експрес а пошта им се уручује спороходно као да је у питању препоручена пошиљка?

Ко ће да плаћа пенале? Има ли личне одговорности у нашем Предузећу? Да ли ико размишља о томе да је поштар људско биће, које мора да доручкује, пије воду, расхлади се на плус 45, опере руке, о великој и малој нужди да не говоримо, где ће угрејати промрзле руке. Када се врати са терена мокар где да се пресвуче јер нема гардеробера...

За то време му се гомилају прековремени сати које никада неће искористити јер са терена долази кући у пет или шест уместо у три сата. Послодавац је заборавио да се рад дужи од радног времена плаћа. Заборавио је да је право на годишњи одмор неотуђиво право кога се не може одрећи и не може бити ускраћено.

Број поштара се стално смањује а посао повећава. Када се на то дода лоша организација посла, добијемо ход по мукама. ( 3 Н ) Савремена машина за разврставање поште или не ради или неко неће да је користи. Поштари морају да знају све фахове јер они разврставају пошту. Знате ли колико адвоката има у Новом Саду и околини. Свима пошта иде у фах. Знате ли колико предузећа има којима пошта такође иде у фах.

Ако се побуниш подсете те да увек има оних који ће да раде за мање пара још више сати. Подсете те на фамозну продуктивност, на промену рејона.

Репрезентативни Синдикати ћуте.

Ништа боље не пролазе ни радници на шалтерима којих нема довољно. Неки дан сам била у Пошти да платим рачуне. Кад тамо застој. Шалтерски радник мора да разврста новац, упакује га, тачније ушије у џак (ако су му доставили довољан број), да попуни брдо папирологије, а притом слуша гунђање странака којима се увек негде жури. Никога не интересује што новац мора тачно бити пребројан и сортиран јер сваку грешку плаћа запослени, што је запослени под сталним стресом јер ради као на траци. Када заврши са тим послом чекају га странке са којима мора да буде љубазан. Од њега се очекује да је увек насмејан. То што га стално меље стрес никога не интересује. Репрезентативни Синдикати ћуте.

Поред свега наведеног шалтерски службеник мора добро да проучи слике министара, посланика, чланова Владе, градоначелника и слично како неби ризиковао посао ако их којим случајем не препозна ако дођу у пошту. Може да буде распоређен у Обреновац ако нпр. не препозна Министра Финансија. Није ни чудо собзиром да је директор нашег Предузећа политичар, председник партије што није у складу са Законима Р.Србије. Он само штити своје колеге а ми? Ко ће нас да штити? Да ли шалтерски радник сме да легитимише неког функционера? У том случају важи правило: угледне политичке личности не чекају у реду јер они имају преча посла јер „брину“ о народу и њиховом благостању, њима се не тражи лична карта, и оно најважније они су увек у праву. Док једних има премало неких има и превише. Број запослених се стално повећава. Којих запослених? Па оних по партијској линији. Наравно они не носе пошту, њих не јуре пси луталице, они немају обавезну продуктивност... Они добијају руководећа места. КАРАКТЕРИШЕ ИХ „3Н“-НЕСТРУЧНОСТ-НЕЗНАЊЕ-НЕСАВЕСНОСТ. А пред камерама све тако лепо изгледа.

Репрезентативни Синдикалци ћуте!

Они штите њих, раде против нас!

БОРИ СЕ ЗА СЕБЕ—БОРИ СЕ ЗА СВОЈУ ПОРОДИЦУ-САЧУВАЈ СВОЈЕ РАДНО МЕСТО- САЧУВАЈ СВОЈЕ ПРЕДУЗЕЋЕ !!!