Запослени у РЈ Нови Сад наставили су са Штрајком непослушности, након што су одбили понуду коју су договорили представници Синдиката ПТТ и Синдиката Независност са Пословодством и незаконитом в.д. Директором ПУПС-секретарицом Миром Петровић. Запослени у РЈ Нови Сад који су се окупили у великом броју постављају једно питање и траже одговор:

Ко је овластио представнике репрезентативних синдиката да преговарају у наше име?

Ово није Штрајк у организацији ни једног Синдиката, ово је Штрајк запослених који не желе да буду робови ПУПС-а и Академика Мире Петровић, основке са дактилографским курсом.

Ми знамо рече група запослених да су репрезентативни синдикалци саучесница свог зла које нас је задесило. Они су „синдикалци" који раде за своје личне интересе. Запослени, позивају све колеге у Србији да се не плаше полиције која је ушла у просторије поште и која покушава да застраши раднике. Ми немамо шта да изгубимо! Позивамо грађане да нам притекну у помоћ и да не дозволе тортуру над нама. Полиција је јуче обишла пошту 21480 Србобран, данас је обишла пошту 21101 Нови Сад, 21400 Бачку Паланку.

Поштоване колеге уколико имате проблем са полицијом молимо Вас да их фотографишете или запишете бројеве са њихових значки и доставите их нашем синдикату. Ми ћемо поступити у договору са нашим адвокатима и у складу са Уставом Р. Србије. Мира Петровић по Закону о раду Члан. 52 није и не може бити в.д. Директор Предузећа од 17. Марта 2017. године. Позивамо Владу Републике Србије да поштује Устав и Законе Р. Србије и смени Пупсовку Миру.

Да ли грађани Србије треба да поштују Устав Републике Србије и Законе, ако их Влада Републике Србије крши?

Нема договора са Послодавцом, док не седне са правим представницима запослених!