Поштовани Председниче Републике Србије,

Поштована Председнице Владе Републике Србије, уважени министри.

Обраћамо Вам се у име више хиљада незадовољних радника ЈП "Пошта Србије", Београд јер је стање у нашем Предузећу дошло до фазе распада. Тражимо од Вас по ко зна који пут разумевање и помоћ јер у нашем Предузећу немамо коме да се обратимо као синдикат.

Сваки пут када се запитамо куда то идемо одговор тражимо од оних који нас воде. А они који нас воде са нама не желе социјални дијалог, а Вас извештавају да је код нас благостање, а код нас је јад и беда у поодмаклој фази. Лажу нас, а што је још страшније лажу и вас који им верујете без граница! Радимо као црнци само још букагије што нам није поставила самозвана в.д. директорка Мира Петровић и Пупсова елита која нас води директно у пропаст. Да ли знате колико је Пупс велики непријатељ радника поште? Да ли знате да пошту Србије воде тотално неписмени кадрови? Да ли знате колико је Пошта Србије важан сегмент нашег друштва? Да ли знате да је радника Поште Србије више него бирача Пупса? Да ли сматрате да је будућност Србије Пупс или младост Србије?

Да Вас подсетим, в.д. директорка Мира за сва времена, по Закону о ЈП Републике Србије по Члану 25 и Члану 52 није законити в.д. директор. Да ли Ви, највиши чиновници државе Србије поштујете Устав и Законе Републике Србије? Да ли Вам је важно како живе и у којим условима раде наши запослени? Да ли имате увид да сваког дана у Србији буде опљачкана једна или више  пошта? Да ли мислите да имате обавезу  да нас поштујете? Да ли знате колика је плата 11.000 запослених у Пошти Србије? Просек 290 еура, господине Председниче а то је упола мање од просека Србије. Да ли знате да поштари Србије поделе позиве за гласање за 48 сати? Један поштар подели у просеку од 3.500-4.000 гласачких листића. Не могу да верујем да све то знате и ћутите и да сте толико бахати и немилосрдни. И шта ћете да урадите сад после ових сазнања? Бацићете овај наш допис, смејаћете се и пишати по нама смртницима.

Позивамо Вас последњи пут да хитно реагујете из домена своје надлежности и спасите што се спасити може. Решење је једноставно: ви политичари бавите се политиком и заобилазите истину до миле воље, а нама за директора поставите компетентну и стручну личност која ће умети да окупи најбоље људе у Предузећу. Размислите добро колико нас плаћате. Спасите нас Мире Петровић и њених академаца!