Управа поште и синдикати потписали су нови колективни уговор о раду за 2019-2020. годину. Колективни уговор је обухватио захтеве запослених као и изазове успешног пословања.

Извршни директор поште је изјавиo да је након интезивних преговора дошло до позитивног, конкретног плана за успостављање поверења, враћања мира у компанију и заједничког рада на будућности поште која је ту за запослене, кориснике и грађане.

Колективни уговор о раду садржи низ мера које се односе на повећање атрактивности посла поштара као што су побољшани финасијски услови, додатни слободни дани, могућност додатне зараде. Пословодство такође гарантује очување радних места у компанији и прихвата захтев запослених о повећању куповне моћи.

Уговор садржи и низ конкретних мера за решавање проблема на доставним подручјима и елиминисању уских грла у процесима. Споразум предвиђа и ангажовање 1000 додатних радника.

Све стране у споразуму имају исти циљ, дугорочно прилагођавање поште брзим променама потреба корисника и грађана. Промене ће се дешавати уз консултације свих запослених од оних који раде у самим поштама, у центрима за сортирање и достављача.

Нови колективни уговор о раду утицаће на повећање трошкова пословања за 20 милиона евра годишње.

Не знам, да ли сам вам рекао да се овде не ради о Пошти Србије и два репрезативна синдиката, већ је реч о колективном уговору запослених у белгијској пошти БПОСТ!?

Дејан Панџић